21.8 C
București
28 octombrie, 2024

Alimentele bio, excluse de la plafonarea preţurilor: „Ne pun în aceeaşi categorie cu alcoolul”

Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică – BIO România protestează că nu a fost invitată la consultările de la Ministerul Agriculturii.

Spune că a aflat „pe surse” despre excluderea produselor bio de la plafonare.

„Asociaţia noastră şi nici celelalte asociaţii care promovează agricultura ecologică nu am fost invitaţi la consultări la MADR, pentru a afla detalii privind modul cum se va realiza plafonarea adaosurilor comerciale la produsele alimentare româneşti. Aflăm că alimentele bio româneşti sunt exceptate de la această plafonare a adaosului comercial, alături de vinuri şi băuturi alcoolice! Adică alimentele bio sunt în aceeaşi categorie cu alcoolul! România rămâne originală în UE”, transmite asociaţia citată.

Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică – BIO România adaugă: „După ce în 2007 am fost singura ţară membră UE care nu dădea subvenţii fermierilor BIO, în 2015 am fost singura ţară UE care a interzis acordarea subvenţiilor pentru păşunile certificate BIO, iar acum, după ce alimentele bio au fost taxate din nou cu TVA, precum alimentele convenţionale, adică 9%, iar sucul de cătină BIO cu miere de albine cu TVA 19%, precum alcoolul şi băuturile carbogazoase, aflăm pe că alimentele bio nu vor beneficia de această plafonare pentru a avea un preţ mai redus la raft”.

„Agricultura ecologică şi alimentele bio sunt cele mai prietenoase cu mediul şi cu sănătatea consumatorilor”, subliniază asociaţia, cerând o mai bună implementare a directivelor europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 15:14

astăzi, 14:49

astăzi, 14:43

astăzi, 14:38

astăzi, 12:17

astăzi, 12:03

astăzi, 12:02

astăzi, 14:09

astăzi, 13:58

astăzi, 13:42

astăzi, 13:22

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/alimentele-bio-excluse-de-la-plafonarea-preturilor-ne-pun-in-aceeasi-categorie-cu-alcoolul-22527438

Ultimă oră

Același autor