31 C
București
14 iulie, 2024

Alegerile din Sectorul 1 al Capitalei nu vor fi reluate. BEC a respins solicitarea Alianței Dreapta Unită

Cererea de anulare a

al Capitalei a fost respinsă, sâmbătă seară, de Biroul Electoral Central. Solicitarea fusese formulată de Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei. Potrivit datelor centralizate de BEC, Tuță a obținut 36,61% din voturi, iar Clotilde Armand, 35,92% din voturi.

Potrivit unui comunicat al BEC, în şedinţa de sâmbătă au fost date mai multe hotărâri şi decizii de respingere privind renumărarea de voturi sau anularea alegerilor în diferite circumscripţii din ţară.

Printre acestea s-a aflat şi cererea Alianţei Dreapta Unită care solicita anularea alegerilor în Circumscripţia Electorală Sectorul 1 – Municipiul Bucureşti.

Anterior, pe 13 iunie, Biroul Electoral Central respinsese, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar de sector din partea Alianţei Dreapta Unită.

Clotilde Armand ceruse renumărarea voturilor pentru Primăria Sectorului 1, precizând, printre altele, că „ne lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme”.

Între timp, George Tuță, candidat al Alianței PSD-PNL, a anunțat joi că i-a transmis contracandidatei sale „solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului”.

Tot sâmbătă, BEC a respins şi cererile de renumărare a voturilor formulate de Partidul Reînnoim Proiectul European al României, la nivelul a 117 secţii de votare din judeţul Mureş şi la nivelul a 82 secţii din judeţul Iaşi.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/alegeri-locale-2024/alegerile-din-sectorul-1-al-capitalei-nu-vor-fi-reluate-bec-a-respins-solicitarea-aliantei-dreapta-unita-2828931

Ultimă oră

Același autor