15 C
București
8 septembrie, 2024

Alcaraz, obligat să lipsească de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris

Carlos Alcaraz participă la prima sa ediţie a Jocurilor Olimpice, dar nu va avea ocazia să asiste la prima sa ceremonie de deschidere.

Spaniolul joacă primele sale meciuri la Paris 2024 sâmbătă, puţin după orele amiezii.

În 2021, când ar fi putut juca prima sa Olimpiadă la Tokyo, tânărul spaniol nu era încă suficient de bine stabilit în circuitul ATP pentru a se califica la Jocurile Olimpice.

Trei ani mai târziu, nu numai că s-a calificat la Jocurile Olimpice, dar este şi al doilea favorit pe tabloul turneului olimpic şi, fără îndoială, şi cel mai mare favorit la câştigarea medaliei de aur pentru ţara sa, având în vedere că a triumfat recent la Roland Garros, acelaşi loc care găzduieşte şi Jocurile Olimpice.

În primul tur al probei de simplu, jucătorul în vârstă de 21 de ani îl întâlneşte pe libanezul Hady Habib, aflat pe locul 275 în lume, în faţa căruia este favorit cert.

Alcaraz va concura şi în turneul de dublu, făcând echipă cu Rafael Nadal. Cei doi vor juca în primul tur cu echipa argentiniană, a şasea favorită, urmând să-i înfrunte pe Maximo Gonzalez şi Andres Molteni.

Tânărul superstar spaniol nu va participa la ceremonia de deschidere, care începe vineri la ora locală 19:30, el anunţându-şi absenţa prin intermediul social media.

Care este motivul absenţei

Problema constă în programarea meciurilor sale din primul tur, atât la simplu, cât şi la dublu. Alcaraz este unul dintre sportivii care vor începe deja sâmbătă, 27 iulie 2024, care este prima zi a turneului olimpic de tenis.

În plus, el nu va juca doar un meci, ci două, deoarece atât meciul său de simplu, cât şi cel de dublu au fost programate în prima zi de acţiune, ceea ce face aproape imposibilă participarea sa la ceremonia de deschidere.

Primul meci al lui Alcaraz se va disputa pe terenul Suzanne-Lenglen, ca al doilea meci al zilei, după ce italianca Jasmine Paolini va juca împotriva româncei Ana Bogdan, meci ce începe în jurul orei 13.00 (ora României).

Meciul său de dublu este programat la cinci ore după aceea, pe Court Philippe-Chatrier.

În mesajul său pe reţelele de socializare, Alcaraz a dezvăluit că i-ar fi plăcut să se alăture colegilor sportivi în timpul ceremoniei de deschidere, dar a fost sfătuit, să nu ia parte la ceremonia de deschidere.

„Aş fi fost foarte încântat să pot merge la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice astăzi cu Spania, dar mâine am două meciuri şi este indicat să mă odihnesc şi să fiu pregătit! Asta începe!”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 21:02

astăzi, 20:53

astăzi, 20:37

astăzi, 19:18

astăzi, 17:01

astăzi, 15:45

astăzi, 20:26

astăzi, 19:32

astăzi, 18:56

astăzi, 17:59

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/alcaraz-obligat-sa-lipseasca-de-la-ceremonia-de-deschidere-a-jocurilor-olimpice-2024-de-la-paris-22444703

Ultimă oră

Același autor