14.7 C
București
28 octombrie, 2024

Adrian Marinescu, noul manager interimar al Institutului „Matei Balş”: Sunt optimist că vom depăşi toate obstacolele. După ce voi face o analiză, o să mă pun pe treabă

astăzi, 16:44

Medicul Adrian Marinescu, noul manager interimar al Institutului „Matei Balş”, din Bucureşti, a declarat pentru News.ro că va face o analiză pentru a găsi soluţiile de ieşire din impasul financiar în care se află instituţia, conform Ministerului Sănătăţii aceasta find cauza schimbării fostului manager Cătălin Apostolescu. „Apoi o să mă pun pe treabă şi sunt optimist, pentru că fără asta nu intră nimic în discuţie”, a declarat medicul.

„În primul şi în primul rând, voi face o analiză plecând de la lucruri pe care oricum le ştiu în spital, că am făcut parte din management şi înainte, fiind director medical. Şi pe urmă, practic o să mă pun pe treabă, nu neapărat doar eu, ci toată echipa, dar este nevoie mai întâi de o analiză”, a declarat pentru News.ro medicul Adrian Marinescu.

Întrebat dacă este optimist în ceea ce priveşte rezolvarea problemenelor financiare cu care se confruntă spitalul la conducerea căruia a fost numit de Ministerul Sănătăţii, Adrian Marinescu a răspuns: „Întotdeauna sunt optimist, că fără optimism nu intră nimic în discuţie”.

În contextul sezonului rece şi al virusurilor gripale mult mai prezente în această perioadă, Adrian Marinescu a spus că medicii nu se vor da la o parte din faţa provocărilor şi vor încerca să le facă faţă cu succes.

„Niciodată nu ne-am dat la o parte de la provocări”

„Încercăm, încercăm, niciodată nu ne-am dat la o parte de la provocări şi dovada cea mai bună este pandemia prin care am trecut. Aşa că eu cred că mergem înainte, Doamne-Ajută! ”, a conchis noul manager interimar al spitalului bucureştean de boli infecţioase

Medicul Adrian Marinescu lucrează de mai bine de două decenii în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, mai întâi ca medic rezident, apoi ca medic specialist şi medic primar de boli infecţioase, fiind şi directorul medical al instituţiei spitaliceşti.

Adrian Marinescu este Doctorand în Hepatologie al Universităţii Christian Albrechts – Kiel, Germania, având publicate multe lucrări, articole şi cărţi pe teme medicale de maximă importanţă. Este membru al asociaţiilor profesionale: Societatea Naţională de Boli Infecţioase, Societatea Română de Medicină Internă şi aprticipă anual la congrese de hepatologie din Europa, America si Asia.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, eliberarea medicului Cătălin Apostolescu din funcţia de manage al Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”, din Capitală, funcţia acestuia urmând să fie preluată interimar de directorul medical Adrian Marinescu.

Sursa: https://www.news.ro/social/adrian-marinescu-noul-manager-interimar-al-institutului-matei-bals-sunt-optimist-ca-vom-depasi-toate-obstacolele-dupa-ce-voi-face-o-analiza-o-sa-ma-pun-pe-treaba-1922404428002024101621817200

Ultimă oră

Același autor