18 C
București
12 mai, 2024

Administraţia Biden amână planul de a interzice ţigările mentolate

Administraţia Biden a amânat planul de a interzice ţigările mentolate într-o măsură care ar putea avea substrat electoral.

Populaţia de culoare din SUA este mare consumatoare de ţigări mentolate.

Comunitatea de culoare ar putea infuenţa rezultatul alegerilor din acest an.

Aproximativ 81% dintre adulţii de culoare care au fumat au folosit ţigări mentolate, comparativ cu 34% dintre adulţii albi, a stabilit Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA.

Secretarul american pentru sănătate, Xavier Becerra, a anunţat amânarea susţinând că este nevoie de mai multe consultări.

„Este clar că mai sunt încă multe conversaţii de purtat şi asta va dura mult mai mult timp”, a spus Becerra, potrivit Reuters.

Se pare că discuţiile nu se vor termina înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie. Anunţul a stârnit reacţia organizaţiilor care militează pentru reducerea numărului de fumători.

„Într-un an electoral, politicienii ar trebui să acorde prioritate oamenilor, nu profitorilor. Ştirile de astăzi de la Administraţia Biden sunt o lovitură pentru comunitatea neagră, care continuă să fie vizată pe nedrept şi ucisă pe nedrept de Big Tobacco”, a spus preşedintele NAACP, Derrick Johnson.

Dezbaterea privind ţigările a început în urmă cu foarte mulţi ani în SUA. Grupurile anti-fumat susţin că în lipsa unor măsuri ale autorităţilor este pusă în pericol sănătatea membrilor comunităţii de culoare. În plus, ţigările mentolate joacă un rol important în atragerea tinerilor spre fumat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 09:22

ieri, 22:36

ieri, 21:33

ieri, 20:37

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/administratia-biden-amana-planul-de-a-interzice-tigarile-mentolate-22359864

Ultimă oră

Același autor