18.5 C
București
27 mai, 2024

Actorul George Călin devine noul manager general interimar al Teatrului Naţional din Bucureşti

12 apr 2023, 18:24

Sala Mare a TNB

Actorul George Călin a fost numit manager general interimar al Teatrului Naţional ‘I.L. Caragiale’, informează site-ul instituţiei.

Fostul manager interimar Mircea Rusu a fost numit în funcţia de director general adjunct.

Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti funcţionează ca o instituţie publică de cultură, de importanţă naţională, cu personalitate juridică, finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, aflată în subordinea Ministerului Culturii. Instituția are ca obiectiv principal promovarea valorilor cultural-artistice, autohtone şi universale, pe plan naţional şi internaţional precum și dezvoltarea audienței, creșterea accesului publicului la aceste valori.

Cu o vechime de peste 170 de ani, Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din București este o instituție – reper pentru cultura românească, un adevărat brand cultural naţional fiind totodată unul din principalii generatori de imagine a României. Numeroase generaţii de actori străluciţi s-au format și au evoluat pe scena Naţionalului. Cu o medie de 50 reprezentaţii şi în jur de 20.000 de spectatori pe lună, având un nucleu al publicului fidel de peste 170.000 de persoane anual, Naţionalul bucureștean este, de departe, cel mai vizitat dintre teatrele româneşti.

12 apr 2023, 20:04

Sursa: https://www.dcnews.ro/actorul-george-calin-noul-manager-general-interimar-al-teatrului-national-din-bucuresti_912283.html

Ultimă oră

Același autor