34.8 C
București
20 iunie, 2024

Activistă columbiană pentru drepturile femeilor, atacată cu acid

Poliţia columbiană investighează un atac cu acid comis împotriva unei activiste pentru drepturile omului, Lilia Patricia Cardozo, în regiunea Boyaca, din nord-vestul Columbiei, potrivit CNN.

FOTO Twitter

Cardozo este directoarea ONG-ului Platforma feministă Boyacense care militează pentru drepturile femeii.

Un atacator necunoscut a aruncat o substanţă chimică asupra lui Cardozo în timp ce aceasta se plimba într-un parc. Femeia este sub observaţie medicală deoarece a suferit răni în partea stângă a feţei, a scris purtătorul de cuvânt al ONG-ului pe Facebook.

Spitalul Universitar San Rafael de Tunja a precizat că substanţa chimică aruncată asupra lui Cardozo i-a afectat 4% din corp, inclusiv faţa, şi pieptul.

Cardozo a fost ţinta unor ameninţări cu moartea în 2022, ceea ce a determinat autorităţile colimbiene să aprobe un protocol de siguranţă pentru a o proteja începând din septembrie anul trecut. Totuşi, protocolul nu a fost aplicat corespunzător.

Primarul din Tunja, Alejandro Funeme, a declarat că protocolul a fost implementat cu întârziere, pe 14 februarie, din cauza lipsei de fonduri. Poliţia locală investighează incidentul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 14:22

astăzi, 14:20

astăzi, 13:56

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/activista-columbiana-pentru-drepturile-femeilor-atacata-cu-acid-21790663

Ultimă oră

Același autor