18 C
București
5 octombrie, 2023

A murit tatăl premierului Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă / Sursa foto: Guvernul Romaniei

Publicat: 12/04/2023, 12:41

Tatăl premierului, Gheorghe Ciucă, a murit miercuri, 12 aprilie, în Capitală.

Gheorghe Ciucă, tatăl lui Nicolae Ciucă, în vârstă de 79 de ani, a fost subofiţer și ieşit la pensie cu gradul de plutonier adjutant. Acesta locuia în comuna Plenița, de lângă Craiova.

El a murit în cursul nopții, la Spitalul Militar din Capitală, potrivit surselor Gândul. Tatăl premierului suferea de o boală incurabilă.

Palatul Victoria a anunțat că ședința de Guvern va începe la ora 14:00, așa cum a fost anunțat, dar că la începutul acestei ședințe nu vor fi susținute declarații de presă și nici nu vor fi oportunități de imagini pentru mass-media.

Actualul premier, cu grad de general în rezervă, a continuat tradiția militară în familie. Tatăl său, Gheorghe Ciucă, a fost subofiţer în Armată. „Nea Ghiţă a fost şoferul generalului Ilie Marin, comandantul Armatei a III-a, şi a ieşit la pensie cu gradul de plutonier adjutant”, a dezvăluit un fost camarad de arme, pentru

Din solda de subofiţer, tatăl său a hrănit toată familia. „Gândiţi-vă că tatăl lui, care a fost subofiţer, a ţinut singur o familie cu patru persoane. Trăiau toţi din solda lui. Soţia dânsului n-a lucrat, iar copiii trebuiau ţinuţi la şcoală. Nicolae mai are o soră, stabilită în Craiova. Părinţii lui au 77, respectiv 78 de ani şi se descurcă singuri la vârsta dumnealor”, afirma primarul comunei natale, pe când Nicolae Ciucă era doar propunerea președintelui pentru Palatul Victoria.

Știre în curs de actualizare.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

12 Apr, 12:58

Știri –

12 Apr, 12:48

12 Apr, 12:45

Ultima oră

12 Apr, 12:39

12 Apr, 12:29

12 Apr, 12:19

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/a-murit-tatal-premierului-nicolae-ciuca-19959823

Ultimă oră

Același autor