15 C
București
8 septembrie, 2024

A început festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 / Lady Gaga, apariţie surpriză în deschiderea ceremoniei

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au început vineri, la ora 20:30.

Festivitatea de deschidere a evenimentului are loc pentru prima dată înafara unui stadion. „Jocurile larg deschise” au loc la Paris din nou, după 100 de ani, cu o ceremonie de deschidere ce se desfăşoară pe malurile fluviului Sena.

A început festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024

UPDATE Delegaţia Greciei, prima care trece sub podul Austerlitz

Delegaţia greacă – ca întotdeauna – a fost prima barcă care a trecut pe sub pod şi pe traseul de 6 kilometri, notează AP.

Printre cei 101 sportivi greci s-a numărat şi starul baschetului Giannis Antetokounmpo, care ţinea drapelul ţării.

UPDATE Lady Gaga, apariţie surpriză

Lady Gaga face o apariţie surpriză la ceremonia de deschidere, interpretând în limba franceză, scrie AP.

Ea nu a fost inclusă în ghidul oficial distribuit în prealabil presei, dar participarea sa a fost puternic zvonită după ce a fost văzută la Paris în perioada premergătoare ceremoniei.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Echipa României, promovată sub denumirea Team Romania, se prezintă la Jocuri, cu 106 sportivi, purtătorii de drapel la Ceremonia de deschidere fiind soţii Ionela şi Marius Cozmiuc, canotori de top ai lotului de canotaj al României.

Fostul mijlocaş de la Real Madrid şi câştigător al Cupei Mondiale este vedeta principală în videoclipul de deschidere al transmisiunii, în timp ce îşi croieşte drum prin Paris cu torţa olimpică, semn că nu el va fi cel care va aprinde flacăra în cazanul olimpic.

O desfăşurare impresionantă de forţe de securitate au grijă ca cei peste 100 de şefi de state şi de guverne, precum şi peste 500.000 de spectatori să se bucure în linişte de eveniment.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi Preşedinte CIO, Thomas Bach, au ajuns la Trocadero, unde se încheie parada.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 21:02

astăzi, 20:53

astăzi, 20:37

astăzi, 19:18

astăzi, 17:01

astăzi, 15:45

astăzi, 20:26

astăzi, 19:32

astăzi, 18:56

astăzi, 17:59

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/a-inceput-festivitatea-de-deschidere-a-jocurilor-olimpice-de-la-paris-2024-lady-gaga-aparitie-surpriza-in-deschiderea-ceremoniei-22444715

Ultimă oră

Același autor