8.9 C
București
18 aprilie, 2024

A fost inaugurat centru de pregătire al salvatorilor de la Siret

Posted by:

14 martie 2023

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a participat marți, 14 martie 2023, la inaugurarea poligonului pentru pregătirea de specialitate a personalului de intervenție în situații de urgență din România și Ucraina, în localitatea Siret, județul Suceava

Centrul de pregătire de la Siret va fi al doilea de acest gen din țară, după cel inaugurat în luna ianuarie 2023 la Iași și va permite pregătirea la cele mai înalte standarde a personalului care execută misiuni de salvare.

Creșterea calității condițiilor de muncă și de antrenament pentru toți angajații Ministerului Afacerilor Interne este o preocupare constantă la nivelul ministerului și a structurilor din subordine.

Investiția, în valoare de peste 27 de milioane de lei, derulată prin Intermediul Instrumentului European de Vecinătate, Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020, în cadrul proiectului BRIDGE, este una care creează o platformă de instruire specializată pentru salvatorii români și ucraineni.

Nivelul de instruire este de cele mai multe ori decisiv în gestionarea situațiilor de criză atunci când reacția trebuie să fie rapidă și perfect adaptată provocărilor din teren.

Încurajez dezvoltarea unor astfel de facilități de pregătire care trebuie multiplicate pentru că ele contribuie la îmbunătățirea eficienței intervențiilor în sprijinul cetățenilor.

Salvatori bine pregătiți înseamnă comunități sigure și protejate!

Partajează asta:

Sursa: https://estnews.ro/2023/03/14/a-fost-inaugurat-centru-de-pregatire-al-salvatorilor-de-la-siret/

Ultimă oră

Același autor