13 C
București
29 octombrie, 2024

Tribunalul amână procesul actorului Gerard Depardieu din cauza stării sale de sănătate

Un tribunal francez a amânat luni cu cinci luni procesul actorului Gerard Depardieu pentru presupusa agresiune sexuală a două femei pe un platou de filmare în 2021, după ce avocaţii acestuia au susţinut că era prea bolnav pentru a se apăra, potrivit Reuters.

Depardieu, una dintre cele mai mari vedete de film din Franţa, ale cărei filme de succes includ Green Card, Cyrano de Bergerac şi La Vie en Rose, s-a confruntat în ultimii ani cu un număr tot mai mare de acuzaţii de agresiune sexuală care i-au pătat reputaţia.

Gerard Depardieu, în vârstă de 75 de ani, a negat în mod constant orice infracţiune.

Procurorii spun că presupusele agresiuni au avut loc în timpul filmărilor pentru filmul „Les Volets Verts” (Obloanele verzi).

Depardieu este acuzat că a pipăit una dintre femeile de pe platoul de filmare, a tras-o spre el şi a imobilizat-o cu picioarele, înainte de a-i atinge talia, şoldurile şi sânii, spunându-i în acelaşi timp cuvinte obscene. Trei persoane au fost martore la scenă, spun procurorii.

A doua presupusă victimă a fost pipăită de Depardieu pe platou şi pe stradă, susţin procurorii.

Depardieu nu a participat la audierea de luni, când ar fi trebuit să înceapă procesul. Avocatul său, Jeremie Assous, a declarat că acesta suferă de hipertensiune arterială şi de complicaţii cauzate de diabet. El a adăugat că, odată ce actorul se va simţi suficient de bine, va prezenta martori şi dovezi care „demonstrează că este ţinta unor acuzaţii false”.

În sala de judecată, au fost prezente luni actriţele Charlotte Arnould, care l-a acuzat pe Depardieu că a violat-o în 2018, când avea 22 de ani, şi Anouk Grinberg, care a jucat alături de Depardieu în Les Volets Verts şi l-a criticat public pentru comportamentul său sexual.

Assous a depus o cerere de amânare a procesului cu şase luni pentru a permite ameliorarea stării de sănătate a lui Depardieu. Instanţa a fost de acord cu o amânare de cinci luni şi a cerut un control medical independent.

Anterior, Assous a declarat că Depardieu ar fi dorit să fie prezent, dar starea sa de sănătate nu i-a permis acest lucru. „Este întotdeauna în interesul tuturor ca justiţia să fie făcută în prezenţa tuturor părţilor implicate”, a declarat Claude Vincent, avocatul uneia dintre presupusele victime.

Ca răspuns la acuzaţiile tot mai numeroase împotriva sa, Depardieu a declarat anul trecut: „Nu am abuzat niciodată, niciodată o femeie. A răni o femeie ar fi ca şi cum mi-aş lovi propria mamă în stomac”.

Dacă va fi găsit vinovat, Depardieu riscă o pedeapsă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 75.000 de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 21:04

astăzi, 20:55

astăzi, 20:51

astăzi, 19:02

astăzi, 18:16

astăzi, 18:12

astăzi, 20:39

astăzi, 06:56

ieri, 07:48

Sursa: https://www.mediafax.ro/cultura-media/tribunalul-amana-procesul-actorului-gerard-depardieu-din-cauza-starii-sale-de-sanatate-22527802

Ultimă oră

Același autor