14.7 C
București
28 octombrie, 2024

Marea Britanie sancţionează „agenţiile de dezinformare” ruseşti

Marea Britanie a impus luni sancţiuni împotriva a trei agenţii ruseşti şi a trei persoane cu funcţii de conducere în cadrul acestor agenţii, despre care a spus că încearcă să folosească dezinformarea pentru a „submina şi destabiliza Ucraina şi democraţia sa”, relatează Reuters.

Ministerul de Externe al Marii Britanii a declarat că Social Design Agency (SDA) şi compania sa parteneră Structura au încercat să desfăşoare o serie de „operaţiuni de interferenţă” menite să slăbească sprijinul internaţional pentru Ucraina. Cea de-a treia societate menţionată a fost ANO DIALOG, o firmă de relaţii publice.

„Sancţiunile de astăzi transmit un mesaj clar: nu vom tolera minciunile şi interferenţele voastre şi vom veni după voi”, a declarat ministrul britanic de externe, David Lammy.

Marea Britanie a mai declarat că SDA a încercat să incite la proteste în şase ţări europene în acest an şi a luat în considerare cumpărarea de vizualizări pe platformele de social media. Sancţiunile includ îngheţarea activelor şi interdicţiile de călătorie.

Statele Unite, care au avertizat cu privire la eforturile Moscovei de a semăna dezinformare şi instabilitate în ţările democratice, au impus, de asemenea, sancţiuni asupra celor două companii, în martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 19:02

astăzi, 18:28

astăzi, 18:24

astăzi, 15:14

astăzi, 14:31

joi, 21:35

astăzi, 16:01

astăzi, 15:36

astăzi, 14:38

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/marea-britanie-sanctioneaza-agentiile-de-dezinformare-rusesti-22527708

Ultimă oră

Același autor