14.7 C
București
28 octombrie, 2024

Grupul lui Elon Musk, dat în judecată pentru loteria cu premii de un milion de dolari

Procuratura din Philadelphia a intentat luni un proces prin care încearcă să împiedice grupul miliardarului Elon Musk să acorde câte un milion de dolari alegătorilor americani înaintea alegerilor din 5 noiembrie, potrivit Reuters.

Plângerea, înaintată de procurorul şef al Curţii de Apel din comitatul Philadelphia, a calificat donaţiile făcute de grupul America PAC, care îl susţine pe fostul preşedinte republican Donald Trump, drept o „loterie ilegală” care a determinat rezidenţii din Pennsylvania să împărtăşească date personale în speranţa că vor câştiga.

Lawrence Krasner, procurorul-şef al celui mai mare oraş din Pennsylvania, a susţinut că premiile oferite de Musk au încălcat legile statului privind protecţia consumatorilor.

„Dacă nu va fi interzisă, schema lor de loterie va aduce prejudicii ireparabile cetăţenilor din Philadelphia – şi altor persoane din Pennsylvania – şi va păta dreptul publicului la alegeri libere şi corecte”, se arată în plângere.

Ca răspuns, un purtător de cuvânt al America PAC a trimis un link către ultima postare a grupului pe X, care a fost publicată după aflarea veştii despre proces. Postarea prezenta un rezident din Michigan care a primit premiul de 1 milion de dolari şi preciza că vor fi distribuite premii suplimentare în fiecare zi până la alegeri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 19:02

astăzi, 18:28

astăzi, 18:24

astăzi, 15:14

astăzi, 14:31

joi, 21:35

astăzi, 16:01

astăzi, 15:36

astăzi, 14:38

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/grupul-lui-elon-musk-dat-in-judecata-pentru-loteria-cu-premii-de-un-milion-de-dolari-22527763

Ultimă oră

Același autor