14.7 C
București
28 octombrie, 2024

Activistul britanic de extremă dreapta Tommy Robinson a fost condamnat la închisoare

Activistul britanic de extremă dreapta Stephen Yaxley-Lennon, cunoscut sub pseudonimul Tommy Robinson, a fost condamnat luni la 18 luni de închisoare.

El a recunoscut că a sfidat instanţa, încălcând o ordonanţă emisă după ce a fost dat în judecată pentru calomnie, potrivit Reuters.

Yaxley-Lennon a fost dat în judecată pentru calomnie la Înalta Curte din Londra de refugiatul sirian Jamal Hijazi, iar în 2021, a fost obligat să plătească espăgubiri în valoare de 100.000 de lire sterline. De asemenea, el a primit o interdicţie de a repeta calomnia, pe care Yaxley-Lennon a recunoscut că a încălcat-o în mod repetat, între februarie 2023 şi iulie anul acesta.

Judecătorul care l-a condamnat pe activist, Jeremy Johnson, a declarat: „Încălcările nu au fost accidentale, neglijente sau pur şi simplu imprudente. Fiecare încălcare a ordinului judecătoresc a fost gândită şi planificată şi deliberată şi directă şi flagrantă”.

Procurorul general al Marii Britanii a luat măsuri legale împotriva lui Yaxley-Lennon din cauza comentariilor sale din interviurile online şi a unui documentar realizat de activist, intitulat „Silenced”, care a fost vizionat de milioane de ori şi a fost difuzat în Piaţa Trafalgar din Londra în iulie.

Avocatul lui Yaxley-Lennon, Sasha Wass, a declarat despre comentariile sale defăimătoare: „A acţionat în modul în care a făcut-o şi îşi acceptă vinovăţia, deoarece crede cu tărie în libertatea de exprimare, într-o presă liberă şi în dorinţa copleşitoare pe care o are de a expune adevărul”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 19:02

astăzi, 18:28

astăzi, 18:24

astăzi, 15:14

astăzi, 14:31

joi, 21:35

astăzi, 16:01

astăzi, 15:36

astăzi, 14:38

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/activistul-britanic-de-extrema-dreapta-tommy-robinson-a-fost-condamnat-la-inchisoare-22527756

Ultimă oră

Același autor