18.7 C
București
28 octombrie, 2024

Vinicius Jr, favorit să câştige Balonul de Aur după plecarea legendelor Messi şi Ronaldo

Elita fotbalului mondial se va reuni luni la Paris pentru ceremonia de decernare a Balonului de Aur. Vinicius Jr, atacantul lui Real Madrid, e principalul candidat la premiul masculin, şi Aitana Bonmati, jucătoarea Barcelonei, principala favorită la câştigarea celui de-al doilea titlu consecutiv.

„Vinicius va câştiga Balonul de Aur. Nu pentru cele trei goluri marcate săptămâna trecută, ci pentru caracterul său. Este extraordinar”, a declarat Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, după ce atacantul brazilian a marcat de trei ori în victoria cu 5-2 contra Borussiei Dortmund.

Vinicius, în vârstă de 24 de ani, a avut un sezon remarcabil în care a câştigat campionatul Spaniei şi Liga Campionilor cu Real Madrid, marcând goluri decisive în semifinale şi finală.

Principalii săi contracandidaţi sunt Jude Bellingham, colegul său de la Real Madrid, Rodri, mijlocaşul lui Manchester City, care a câştigat Euro 2024, Erling Haaland, Harry Kane şi Kylian Mbappe, atacanţi cu multe goluri marcate.

La feminin, Aitana Bonmati de la Barcelona este favorită să câştige trofeul pentru al doilea an consecutiv. Mijlocaşa în vârstă de 26 de ani a condus echipa catalană spre patru trofee în acest sezon: campionat, cupă, Supercupa Spaniei şi Liga Campionilor.

Câştigătorii vor fi anunţaţi luni seară la Paris, în urma votului unui juriu internaţional format din jurnalişti de fotbal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 07:44

astăzi, 07:28

astăzi, 07:06

astăzi, 06:56

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/vinicius-jr-favorit-sa-castige-balonul-de-aur-dupa-plecarea-legendelor-messi-si-ronaldo-22527097

Ultimă oră

Același autor