10.1 C
București
25 octombrie, 2024

BEC a respins contestaţia AUR referitoare la secţiile de votare din străinătate

Biroul Electoral Central a respins joi contestaţia formulată de Partidul Alianţa pentru Unitatea Românilor, referitoare la birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate.

AUR a contestat decizii ale Biroului Electoral 48 pentru secţiile de votare din străinătate.

„Prin aplicarea generală a metodei tragerii la sorţi pentru toate formaţiunile politice, indiferent de statutul lor parlamentar sau neparlamentar, BESV nr. 48 a creat o inechitate între modul de constituire/completare al secţiilor de votare din ţară şi al celor din străinătate”, se arată în hotărârea BEC, care îi citează pe cei care au contestat deciziile.

Mai mult, potrivit aceluiaşi document, AUR arată că procedura de tragere la sorţi nu s-a realizat în prezenţa tuturor membrilor biroului şi a candidaţilor sau a persoanelor delegate de către conducerile formaţiunilor politice care au propus candidaţi.

„Faţă de criticile autorului contestaţiei, referitoare la aplicarea greşită a prevederilor legale incidente operaţiunii în discuţie, Biroul Electoral Central apreciază că, în lipsa unei reglementări legale exprese cu privire la alte criterii de completare a birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, modalitatea corectă de aplicare a textelor legale antecitate este cea reţinută prin cele două decizii contestate”, arată BEC.

De asemenea, BEC transmite că tragerea la sorţi s-a făcut „în prezenţa majorităţii membrilor Biroului Electoral nr. 48 pentru secţiile de votare din străinătate, lipsă fiind doar reprezentantul Partidului Alinaţa pentru Unitatea Românilor”.

În consecinţă, BEC respinge ca neîntemeiată contestaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 22:07

astăzi, 21:49

astăzi, 21:13

astăzi, 15:20

ieri, 17:03

astăzi, 21:48

astăzi, 13:08

astăzi, 12:37

astăzi, 11:26

Sursa: https://www.mediafax.ro/politic/bec-a-respins-contestatia-aur-referitoare-la-sectiile-de-votare-din-strainatate-22524888

Ultimă oră

Același autor