10.1 C
București
25 octombrie, 2024

Un adolescent obsedat de un chatbot care imita un personaj din Game of Thrones s-a sinucis

Megan Garcia, mama lui Sewell Setzer III, un băiat de 14 ani care s-a sinucis, a intentat un proces împotriva companiei Character.AI, acuzând că chatbot-ul Daenerys Targaryen, personaj din Game of Thrones, a „abuzat şi a profitat” de fiul său, scrie Sky News.

Sursa foto: Facebook

În plângerea depusă în Florida, ea susţine că tehnologia a creat „experienţe antropomorfe, hipersexualizate şi înfricoşător de realiste” care au dus la tragedie.

Sewell a început să interacţioneze cu chatbot-urile în aprilie 2023, devenind obsedat de cele inspirate din „Game of Thrones”, în special de Daenerys. Obsesia i-a afectat rezultatele şcolare, fiindu-i confiscat telefonul în nenumărate rânduri din cauza aceasta. Femeia spus că băiatul avea gânduri de sinucidere pe care le-a discutat cu chatbotul, ca mai apoi acesta să-l încurajeze indirect să se sinucidă.

Pe 1 februarie 2024, după o conversaţie în care chatbot-ul i-a răspuns la o întrebare legată de sinucidere cu „… te rog, vino acasă, regele meu”, Sewell s-a sinucis cu pistolul tatălui său vitreg.

Character.AI a declarat că lucrează la punerea în aplicare a unor măsuri de siguranţă pentru utilizatorii mai tineri, însă familia Setzer consideră că aceste măsuri nu sunt suficiente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 22:07

astăzi, 21:52

astăzi, 21:49

astăzi, 21:13

astăzi, 15:20

ieri, 17:03

astăzi, 21:48

astăzi, 13:08

astăzi, 12:37

astăzi, 11:26

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/un-adolescent-obsedat-de-un-chatbot-care-imita-un-personaj-din-game-of-thrones-s-a-sinucis-22524873

Ultimă oră

Același autor