10.1 C
București
25 octombrie, 2024

Judecătorii Curții de Apel București au decis: Inculpații pentru uciderea omului de afaceri Ioan Crișan rămân în libertate

Publicat: 24/10/2024, 20:54

Noi detalii despre asasinatul cu bombă de la Arad din mai 2021 care a speriat întreaga țară au apărut după ce autoritățile o suspectează pe fiica omului de afaceri Ioan Crișan.

Miercuri noapte, Laura Bîlcea, fiica omului de afaceri din Arad, Ioan Crișan, a fost reținută, pentru instigare la omor calificat. Împreună cu ea, au fost reținuți alți doi presupuși executanți ai asasinatului de acum 3 ani. Ea a fost căsătorită cu deputatul PNL, Sergiu Bîlcea. După divorț, cei doi s-ar fi judecat pentru controlului unei firme de transport, dar judecătorii au stabilit că ea nu are niciun drept asupra societății.

UPDATE 20:40 – Cei trei inculpați au fost lăsați în libertate

Nu au fost luate măsuri preventive împotriva inculpaților. Probele procurorilor nu ar fi fost concludente.

La ieșirea din sala de judecată, fiica lui Ioan Crișan a declarat că nu și-a ucis tatăl.

UPDATE – Unul dintre complici ar fi iubitul Laurei Crișan. Acesta a avut antecedente penale

Unul dintre complici este chiar iubitul Laurei Crișan, Adrian-Bogdan Horodincă, fiind și el reținut de polițiști. Femeia și cei doi complici riscă pedeapsa cu închisoare pe viață dacă va fi găsită vinovată de

omului de afaceri Ioan Crișan.

„Un detaliu important în această anchetă, care a și dat-o de gol, de fapt, pe Laura Crișan, ar fi fost un șantaj făcut de unul dintre complicii ei despre care se vehiculează că ar fi fost și iubitul ei”, scrie

Horodincă a mai avut antecedente penale. În 2022, acesta a fost condamnat la 1 an și 5 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și tulburarea ordinii publice. Instanța a decis să fie condamnat cu suspendare și ținut sub supraveghere pentru doi ani, efectuând vizite la Serviciul de Probațiune Arad, plătind daune morale victimei în valoare de 7.000 lei și prestând 100 de zile de muncă în folosul comunității.

UPDATE 19:00 – Începe ședința de judecată

În această seară, la ora 19, la

, începe ședința de judecată în care se va decide arestarea preventivă a celor trei inculpați: Bulbuc Sebastian Ilie, Horodincă Adrian Bogdan și Bîlcea Laura Oana.

Știrea inițială – Inculpata ar fi plătit 100.000 euro pentru a-și ucide tatăl

După ce și-ar fi omorât tatăl, ea a preluat controlul asupra afacerii sale CRIMATEX, o companie care produce și comercializează somn de acvacultură, somn African și alte produse de pește. Potrivit termene.ro, societatea a avut un profit, în anul asasinatului: 35.000 lei!

Cele trei persoane au ajuns în fața procurorilor de la Parchetul General, potrivit

. Inculpata de omor calificat ar fi plătit doi asasini cu aproximativ 100.000 euro , susțin procurorii.

Explozibilul care l-a ucis pe omul de afaceri ar fi provenit din Serbia

Cei doi bărbați sunt suspectați că au montat și declanșat dispozitivul exploziv improvizat de la distanță, fiind cercetați pentru omor calificat. Explozibilul ar fi fost fabricat în Serbia. Autoritățile române susțin că tipul de explozibil nu este ușor accesibil în România, fiind doar în posesia Ministerului Apărării și a armatei române.

Prin urmare, bomba ar fi fost adusă din Serbia și asamblată de complici pentru a fi folosită ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlat printr-un telefon mobil. Explozibilul ar fi fost plasat în mașina omului de afaceri și detonat de la distanță. Omul de afaceri a murit în urma incendiului rezultat după explozia mașinii, distrusă în totalitate de explozibil.

Ce ar fi împins-o pe Laura Bîlcea să-și ucidă tatăl? Probleme financiare și certurile legate de bani. Ion Crișan ar fi fost mai cumpătat la cheltuieli. Fiica lui voia să preia în totalitate controlul asupra afacerii și să o vândă pentru a se muta în străinătate. De la uciderea tatălui ei, femeia n-a mai apărut în spațiul public de la înmormântare și a refuzat să dea declarații.

Anchetatorii susțin că o probă ADN găsită în mașina lui Ioan Crișan, distrusă de explozie. Potrivit anchetei, Laura Bîlcea ar fi dezvoltat o relație apropiată cu unul dintre cei trei complici, notează Știrile PRO TV.

Loading …

Urmărește Gândul.ro pe

Antena 3

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

24 Oct, 20:36

Religie –

24 Oct, 20:22

Știri –

24 Oct, 20:16

Ultima oră

Știri politice –

24 Oct, 20:11

24 Oct, 19:55

24 Oct, 18:20

Sursa: https://www.gandul.ro/justitie/judecatorii-curtii-de-apel-bucuresti-au-decis-inculpatii-pentru-uciderea-omului-de-afaceri-ioan-crisan-raman-in-libertate-20337133

Ultimă oră

Același autor