12.5 C
București
25 octombrie, 2024

Statele Unite avertizează Israelul împotriva unei campanii militare prelungite în Liban

Antony Blinken spune că SUA nu doresc o escaladare a conflictului în Liban, în contextul ofensivei Israelului împotriva Hezbollah, scrie The Times of Israel.

Secretarul de Stat american Antony Blinken a declarat că Statele Unite nu doresc ca operaţiunile forţelor de apărare israeliene (IDF) în Liban să ducă la o campanie militară prelungită. Comentariile vin la mai mult de o lună după ce Israelul a lansat o ofensivă majoră împotriva Hezbollah, ca reacţie la tirurile de rachete transfrontaliere.

Blinken face prima sa vizită în regiune de la eliminarea liderului Hamas, Yahya Sinwar, considerat unul dintre organizatorii atacului din 7 octombrie 2023, care a declanşat conflictul actual în Gaza. Washingtonul speră că moartea lui Sinwar ar putea facilita încetarea ostilităţilor.

Ofensiva israeliană în Liban are ca scop asigurarea întoarcerii acasă a zecilor de mii de israelieni evacuaţi din nordul Israelului din cauza focurilor de rachete.

În declaraţiile susţinute, Blinken a vorbit despre importanţa protejării civililor. De asemenea, a spus că SUA lucrează intens la o soluţie diplomatică pentru a permite întoarcerea civililor pe ambele părţi ale frontierei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 20:14

astăzi, 20:03

astăzi, 19:18

astăzi, 19:16

astăzi, 19:15

astăzi, 19:12

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/statele-unite-avertizeaza-israelul-impotriva-unei-campanii-militare-prelungite-in-liban-22524825

Ultimă oră

Același autor