12.5 C
București
24 octombrie, 2024

Acţiunile Boeing scad după ce angajaţii au respins ultima ofertă

Acţiunile Boeing au scăzut cu 4% după ce muncitorii din fabricile de pe coasta de vest a SUA au votat prelungirea grevei de şase săptămâni, punând în pericol redresarea financiară a companiei, scrie Reuters.

Acţiunile Boeing au scăzut joi cu 4%, după ce 64% dintre muncitorii fabricilor de pe coasta de vest au respins ultima ofertă contractuală a companiei, prelungind o grevă care durează de aproape şase săptămâni.

Greva a dus la oprirea liniilor de asamblare pentru majoritatea avioanelor comerciale Boeing, inclusiv 737 MAX, un model esenţial pentru veniturile companiei.

Oferta Boeing includea o creştere salarială de 35% pe parcursul a patru ani, dar nu includea un plan de pensie cu beneficii definite, una dintre principalele cerinţe ale greviştilor. Respingerea reprezintă o lovitură pentru noul CEO, Kelly Ortberg, care a preluat funcţia în august cu promisiunea de a îmbunătăţi relaţia cu muncitorii din fabrici.

Analiştii avertizează că prelungirea grevei va încetini redresarea Boeing, afectând şi mai mult situaţia financiară a companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 17:59

astăzi, 17:49

astăzi, 17:40

astăzi, 17:15

ieri, 09:55

astăzi, 07:12

astăzi, 00:17

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/actiunile-boeing-scad-dupa-ce-angajatii-au-respins-ultima-oferta-22524672

Ultimă oră

Același autor