16.5 C
București
24 octombrie, 2024

Clotilde Armand, în vizorul DNA, pentru ACUZAȚII de angajare fictivă: „Procurorii trebuie să investigheze dacă a preluat metehnele lui Liviu Dragnea”

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1

Publicat: 24/10/2024, 08:00

Dan Milea, fost consilier personal al viceprimarului Sectorului 1, Oliver Păiuși, care a demisionat la începutul lunii octombrie din USR Sector 1, a depus la Direcția Națională Anticorupție (DNA) o sesizare în care o acuză pe Clotilde Armand de abuz în serviciu și corupție. DNA a confirmat că cercetările vor fi făcute de Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție. Milea le cere procurorilor să investigheze dacă Armand ar fi preluat „metehnele lui Liviu Dragnea”.

În dosarul deschis la DNA urmează să fie verificate aspectele sesizate și, dacă procurorii găsesc dovezi că astfel de fapte s-au petrecut, vor începe mai întâi cercetarea in rem, apoi și asupra unor posibile persoane implicate.

, iar în 14 octombrie a primit confirmare că va fi deschis un dosar pentru verificări, la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

Concret, Milea o acuză pe primărița Sectorului 1 şi pe doi consilieri ai acesteia, ambii membri ai USR Sector 1, că ar fi angajat fictiv o persoană în perioada 2021 – 2023.

Dan Milea: „În 2017, manifestam cu Clotilde Armand în Piața Victoriei împotriva abuzurilor lui Dragnea”

Dan Milea a declarat pentru Gândul că le cere procurorilor să investigheze dacă Armand a preluat metehnele lui Liviu Dragnea, care a fost condamnat pentru angajări fictive.

„În 2017, manifestam cu Clotilde Armand în Piața Victoriei împotriva abuzurilor lui Dragnea. În 2020, luptam cu Clotilde Armand să intrăm în Primărie cu ea primar ales, ca să nu se mai facă abuzuri și să nu se mai fure. De curând, am aflat un caz șocant. Aș vrea ca procurorii să investigheze dacă metehnele lui Dragnea au fost preluate și de Clotilde Armand. Pentru că eu am sentimentul că această persoană ne-a păcălit pe mine și pe toți cei care am sprijinit-o să ajungă primar”, a spus Dan Milea, pentru Gândul.

Dan Milea și-a dat demisia recent din USR și a făcut acuzații dure la adresa lui Clotilde Armand,

Eu am făcut o plângere penală la Procuratură, la DNA și la Parchetul de la Curtea de Apel, pentru că doamna Armand ocupă poziția de primar și e de competența dânșilor. Practic am expus o situație pe care eu am constatat-o în Primărie – apărea pe ștatele de plată o persoană în cabinetul primarului pe post de consilier pe care eu n-am văzut-o niciodată. Eu am pus o listă de 20 de martori, oameni care intrau frecvent de mai multe ori pe zi în cabinetul primarului (…) Eu n-am văzut această persoană, ce departament e sau ce e, de ce se ocupa acest consilier sau teoretic nu știu care erau atribuțiunile, deși practic apare pe statul de plată din anul 2021 până anul 2023. Atunci am avut câteva elemente care mi-au atras atenția”, a spus Dan Milea.

Clotilde Armand, trimisă în judecată în dosarul în care e acuzată că s-a numit singură manager într-un proiect

, în aprilie 2024, în dosarul în care procurorii o acuză că s-a numit singură manager într-un proiect anticorupție, majorându-și astfel indemnizația lunară. Dosarul a fost deschis după ce Agenția Națională de Integritate a reclamat-o că s-ar fi folosit de funcție pentru a obține venituri printr-un proiect european.

Clotilde Armand ar fi semnat, printre altele, o dispoziţie prin care și-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii iunie 2022, cu suma de 3.744 lei, pentru timpul lucrat în luna respectivă în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

la adresa lui Clotilde Armand au fost formulate în noiembrie 2022, după ce edilul Sectorului 1 a semnat dispozițiile prin care s-a numit manager al unui proiect finanțat din fonduri europene și ar fi câștigat astfel, în mod necuvenit, 18.720 de lei. (

Clotilde Armand – care a avut calitatea de ”suspect”, apoi pe cea de „inculpat” – a contestat în instanță raportul ANI, spunând că proiectul a fost verificat și aprobat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Edilul a susținut că avea dreptul la mărirea indemnizației și a cerut demisia conducerii ANI (

Curtea de Apel București a desființat, însă, „argumentele” adus de Clotilde Armand în fața instanței de judecată. (

CITEȘTE ȘI:

Loading …

Urmărește Gândul.ro pe

Antena 3

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Marius Tucă Show –

24 Oct, 10:00

Video –

24 Oct, 09:55

Actualitate –

24 Oct, 09:36

Ultima oră

24 Oct, 08:52

Știri politice –

24 Oct, 08:30

24 Oct, 08:23

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/clotilde-armand-in-vizorul-dna-pentru-acuzatii-de-angajare-fictiva-procurorii-trebuie-sa-investigheze-daca-a-preluat-metehnele-lui-liviu-dragnea-20335167

Ultimă oră

Același autor