12.2 C
București
24 octombrie, 2024

Teatrul Țăndărică la Festivalul Național de Teatru

Teatrul de Animație Țăndărică își reconfirmă prezența pe scena culturală românească prin două evenimente de referință în cadrul ediției din acest an a Festivalului Național de Teatru (FNT): spectacolul „Frumoasa și Bestia”, în regia lui Bobi Pricop și expoziția „Perpetuum Țăndărică” la Bienala de Scenografie București.

„Frumoasa și Bestia” – O reinterpretare captivantă pentru toate vârstele

Pe 25 octombrie 2024, la ora 10:00, Teatrul Țăndărică va prezenta spectacolul „Frumoasa și Bestia” pe scena FNT, sub îndrumarea regizorului Bobi Pricop, unul dintre cei mai inovatori regizori ai momentului. Spectacolul își aprofundează temele prin folosirea tehnologiei pentru a evidenția autenticitatea și vulnerabilitatea interacțiunilor dintre personaje. Acest amestec de tehnologie și narativ transformă „Frumoasa și Bestia” într-o experiență vizuală stimulantă și contemporană.

„Frumoasa și Bestia” de la Teatrul Țăndărică depășește granițele teatrului tradițional, oferind publicului de toate vârstele o ocazie de a reflecta asupra puterii transformative a iubirii și a importanței acceptării, redefinind arta animației, într-o abordare inovatoare și creativă care nu trebuie ratată.

„Perpetuum Țăndărică” – O incursiune în istoria și viitorul teatrului de animație

De asemenea, între 18 și 27 octombrie 2024, în foaierul Teatrului Ion Creangă, o parte din expoziția „Perpetuum Țăndărică” va fi prezentată la Bienala de Scenografie București, ca parte integrantă a Festivalului Național de Teatru. Expoziția oferă publicului o perspectivă asupra moștenirii și inovației în arta teatrului de animație din România, evidențiind contribuția majoră a Teatrului Țăndărică în acest domeniu. De la primele spectacole și creații emblematice, până la tehnologiile contemporane integrate în spectacolele actuale, „Perpetuum Țăndărică” este un tribut adus evoluției acestui gen de teatru.

Sursa: https://jurnalul.ro/cultura/teatru/teatrul-tandarica-la-festivalul-national-de-teatru-979297.html

Ultimă oră

Același autor