6.8 C
București
19 octombrie, 2024

Regulă nouă la rugby. Eliminarea de 20 de minute, aplicată în timpul meciurilor test din noiembrie

O nouă regulă ar putea fi impusă la rugby.

Este vorba despre eliminarea de 20 de minute.

La început, noua regulă va fi aplicată în timpul meciurilor test din luna noiembrie, la care participă echipele din Turneul celor şase naţiuni.

Six Nations Rugby, care organizează meciurile test sub denumirea „Autumn Nations Series”, a anunţat vineri că noul sistem de cartonaşe roşii de 20 de minute va fi aplicat în noiembrie.

Federaţia Internaţională de Rugby doreşte ca un jucător exclus să poată fi înlocuit după 20 de minute, permiţând coechipierilor săi să nu mai termine meciul în inferioritate numerică. Totuşi, arbitrii păstrează puterea de a impune eliminarea definitivă dacă situaţia o impune.

„Cartonaşul roşu de 20 de minute se referă la un act de joc greşit care nu este nici deliberat, nici intenţionat. În aceste circumstanţe, jucătorul va fi exclus din terenul de joc pentru restul jocului, însă echipa va putea să trimită pe teren un alt jucător după 20 de minute”, a explicat Six Nations Rugby prin intermediul unui comunicat de presă, potrivit Le Figaro.

Federaţiile franceze şi irlandeze, dar şi unele sindicate ale jucătorilor au anunţat că se opun modificării. Federaţia Internaţională de Rugby mai doreşte ca arbitrii să poate explica la microfon unele decizii luate pe teren. De asemenea, ar putea fi introduse noi reguli de cronometrare pentru mai multe faze de joc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 21:15

astăzi, 21:10

astăzi, 20:10

astăzi, 17:53

astăzi, 17:31

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/regula-noua-la-rugby-eliminarea-de-20-de-minute-aplicata-in-timpul-meciurilor-test-din-noiembrie-22518893

Ultimă oră

Același autor