6.8 C
București
19 octombrie, 2024

Biden: O încetare a focului este posibilă în Liban, dar mai dificilă în Gaza

Joe Biden declară că este posibil să se ajungă la o încetare a focului în Liban, dar avertizează că va fi „mai greu în Gaza”, în ciuda uciderii liderului Hamas, Yahya Sinwar.

În timpul vizitei la Berlin, preşedintele american a declarat că există o oportunitate de a trata cu Israelul şi Iranul „într-un mod care să pună capăt conflictului pentru o vreme”.

„Credem că există o posibilitate de a lucra la o încetare a focului în Liban. Şi va fi mai greu în Gaza”, a adăugat el, conform Sky News.

Joi, Biden a salutat moartea lui Sinwar în Gaza şi a declarat că i-a spus prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu că Israelul ar trebui să profite de „oportunitatea de a căuta o cale spre pace, un viitor mai bun în Gaza fără Hamas”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby, a declarat că Sinwar era principalul obstacol care împiedica negocierile pentru o încetare a focului în Gaza, dar a spus că e prea devreme pentru a spune dacă uciderea sa ar putea revigora discuţiile.

De asemenea, Biden a confirmat vineri că a înţeles cum şi când Israelul va riposta la atacul cu rachete balistice al Iranului asupra teritoriului său, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Iranul, care sprijină Hamas în Gaza şi Hezbollah în Liban, a lansat aproximativ 180 de rachete asupra oraşelor israeliene în urmă cu mai bine de două săptămâni, iar regiunea s-a pregătit pentru răspunsul Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 21:15

astăzi, 21:10

astăzi, 20:10

astăzi, 17:53

astăzi, 17:31

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/biden-o-incetare-a-focului-este-posibila-in-liban-dar-mai-dificila-in-gaza-22519117

Ultimă oră

Același autor