6.8 C
București
19 octombrie, 2024

După greva Boeing, un furnizor important îşi concediază angajaţii

Cea mai recentă rundă de concedieri legate de greva continuă a mecanicilor de la Boeing nu este la Boeing. Reuters anunţă că Spirit Aerosystems (SPR), un furnizor de aerostructuri pentru avioane comerciale, este cel care trimite angajaţii acasă.

„Aceste concedieri sunt necesare deoarece am rămas fără spaţiu de depozitare pentru 767 şi 777”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spirit, Joe Buccino.

Compania ar intenţiona să concedieze aproximativ 700 de lucrători timp de 21 de zile.

Este uşor ironic, având în vedere contextul relaţiei Spirit cu Boeing. Pentru o lungă perioadă de timp a fost o filială Boeing, dar apoi constructorul de avioane a divizat-o în 2005, înainte de a o cumpăra din nou la începutul acestui an pentru 8,3 miliarde de dolari. Tranzacţia a avut loc în urma crizei Boeing privind explozia unei uşi, în centrul căreia s-a aflat Spirit.

După separarea lor, cele două companii au continuat să lucreze împreună. Dar, în ultimii ani, Boeing a încercat să ocolească întârzierile de producţie ale Spirit sprijinindu-se pe aşa-numita „muncă itinerantă”, prin care avioanele neterminate erau mutate mai departe în procesul de producţie, iar lucrările continuau în decalaj.

Autorităţile de reglementare consideră că această practică a dus la căderea unei bucăţi de fuselaj utilizată pentru a acoperi deschiderile neutilizate ale uşilor de ieşire de urgenţă de pe un 737 Max 9 în mijlocul zborului, în ianuarie anul acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 21:15

astăzi, 21:10

astăzi, 20:10

astăzi, 17:53

astăzi, 17:31

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/dupa-greva-boeing-un-furnizor-important-isi-concediaza-angajatii-22519114

Ultimă oră

Același autor