11.3 C
București
18 octombrie, 2024

Preşedintele Barcelonei susţine că a respins o ofertă de 250 de milioane de euro pentru Lamine Yamal

Preşedintele Barcelonei, Joan Laporta, a confirmat zvonurile conform cărora Lamine Yamal, aripa vedetă a clubului, a făcut obiectul unei oferte record de 250 de milioane de euro în timpul perioadei de transferuri din vara anului trecut, relatează 90min.

Adolescentul şi-a făcut debutul în echipa de seniori a Barcelonei pe când avea încă 15 ani şi s-a impus ca titular în prima echipă în sezonul trecut. Yamal a strălucit la Euro 2024, marcând împotriva Franţei în semifinale, înainte de a ajuta Spania să învingă Anglia în finala competiţiei.

Dar înainte ca fazele eliminatorii ale Euro 2024 să înceapă, au apărut informaţii conform cărora Paris Saint-Germain a făcut o ofertă record pentru atacant, care avea încă 16 ani la acea vreme. Laporta nu a numit partea interesată, dar a confirmat oferta de nouă cifre într-un interviu cu canalul media intern al Barcelonei: „Un club a venit la mine să-l transfere pe Lamine pentru 250 de milioane de euro şi am spus nu”.

Când PSG a stabilit transferul record mondial existent prin transferul lui Neymar de la Barcelona pentru 198 milioane de lire sterline în 2017, ei au declanşat clauza sa de eliberare, eliminând astfel orice implicare potenţială din partea clubului spaniol. Laporta a avut posibilitatea de a respinge oferta PSG înainte ca aceasta să ajungă la Yamal, deoarece jucătorul are o clauză de reziliere de 1 miliard € în contractul pe trei ani pe care l-a semnat în octombrie 2023.

Selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente, a fost criticat luna aceasta după ce l-a titularizat pe Yamal în meciul cu Danemarca din Liga Naţiunilor UEFA. Jucătorul în vârstă de 17 ani a ieşit şchiopătând cu o leziune minoră la tendon, care l-ar putea ţine departe de confruntarea Barcelonei cu Sevilla din acest weekend.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 16:05

astăzi, 15:58

astăzi, 15:35

astăzi, 15:01

astăzi, 14:59

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/presedintele-barcelonei-sustine-ca-a-respins-o-oferta-de-250-de-milioane-de-euro-pentru-lamine-yamal-22518822

Ultimă oră

Același autor