15 C
București
3 octombrie, 2023

40.000 de bancheri ar putea rămâne fără un loc de muncă

Salvarea Credit Suisse de către UBS ar urma să ducă la zeci de mii de concedieri, sectorul financiar elveţian pregătindu-se deja pentru o lovitură puternică din cauza acestei preluări controversate.

Se preconizează că activităţile interne ale Credit Suisse şi banca sa de investiţii, care au împreună peste 30.000 de angajaţi, vor suporta cea mai mare parte a reducerilor de personal, potrivit unor persoane familiare cu planurile UBS, scrie FT, citat de ZF.

Aceste persoane au adăugat că este prea devreme pentru a cuantifica câte roluri vor dispărea, dar ar putea fi vorba de până la o treime din cele 120.000 de locuri de muncă din grupul combinat, pe măsură ce UBS reduce o mare parte din banca de investiţii şi elimină rolurile care se suprapun în Elveţia.

Preluarea a fost orchestrată de autorităţile elveţiene la sfârşitul săptămânii trecute, după ce acestea s-au alarmat de rata retragerilor de clienţi pe care Credit Suisse o suferea săptămâna trecută.

Tranzacţia de 3 miliarde de franci elveţieni (3,25 miliarde de dolari) a fost criticată pentru pierderile suferite de deţinătorii de obligaţiuni şi pentru lipsa unui vot al acţionarilor cu privire la sindicat.

Credit Suisse, care la sfârşitul anului 2022 avea puţin peste 50.000 de angajaţi, se afla deja în mijlocul unei ample campanii de reducere a locurilor de muncă, cu 4.000 de posturi reduse până acum în acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 11:54

astăzi, 11:19

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/40-000-de-bancheri-ar-putea-ramane-fara-un-loc-de-munca-21715369

Ultimă oră

Același autor