9.5 C
București
joi, 2 decembrie, 2021

Târg de Crăciun pe Esplanada Operei Naţionale Bucureşti. Când va fi deschis primul târg din România cu muzică clasică

25 noi 2021 / 11:37

Târg de Crăciun pe Esplanada Operei Naţionale Bucureşti. Când va fi deschis primul târg din România cu muzică clasică / Foto ilustrativ Pixabay

Un târg de Crăciun va fi organizat pe Esplanada Operei Naţionale Bucureşti.

„Classical Christmas Market”, primul târg de Crăciun din România care va pune în valoare, în exclusivitate, muzica clasică a sărbătorilor de iarnă, va fi deschis publicului, în perioada 3 – 31 decembrie, pe Esplanada Operei Naţionale Bucureşti, transmite Agerpres.

Organizat de Opera Naţională Bucureşti şi Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, alături de Programul Naţional Cantus Mundi, „Classical Christmas Market” va fi amenajat pe o suprafaţă de 12.000 mp şi va conţine „decoruri şi activări de poveste”, desfăşurate în jurul patinoarului, atracţia principală a târgului, potrivit unui comunicat al ONB.

VEZI ȘI:

Ateliere ale spiridușilor, workshopuri pentru cei mici și zboruri uimitoare cu sania deasupra patinoarului

Publicul se va putea bucura, de asemenea, de scena specială a colindătorilor, pregătită pentru spectacolele şi concertele copiilor din Programul Naţional Cantus Mundi şi nu numai, de Atelierele Spiriduşilor şi workshopuri pentru cei mici, de zboruri uimitoare cu sania deasupra patinoarului, plimbări cu Express-ul OCC – trenuleţul partenerilor de la Opera Comică pentru Copii, dar şi cu trăsura cu cai, de tradiţionalele căsuţe cu bunătăţi de sărbători şi multe alte surprize, toate colorate sonor cu multă muzică bună.

Pe parcursul Târgului, în sala mare a Operei vor avea loc mai multe reprezentaţii eveniment: premiera spectacolului centenar „Lohengrin” de Wagner (regia Silviu Purcărete – 8, 10 şi 12 decembrie), Seara Tinerilor Coregrafi (14 decembrie), spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de Ceaikovski (15, 18, 23 şi 29 decembrie).

Spectacolele programate

De asemenea, sunt programate reprezentaţii cu spectacolul „La Traviata” de Verdi (19 şi 22 decembrie), „Nunta lui Figaro” de Mozart (18 decembrie) şi „La Boheme” de Puccini (29 decembrie) – organizate de Opera Naţională Bucureşti, precum şi spectacolul de Crăciun al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, intitulat „Pe drumul Crăciunului” (16, 17 decembrie).

Alături de alte instituţii de presă, Aerpres este partener media al evenimentului.

25 noi, 11:45

Sursa: https://www.dcnews.ro/targ-de-craciun-pe-esplanada-operei-nationale-bucuresti-cand-va-fi-deschis_847501.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,877FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
10CititoriConectați-vă

Vaslui Plus