9.5 C
București
sâmbătă, 23 octombrie, 2021

MS: Primii 10 pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, aflaţi în stare critică, transferaţi joi în Ungaria

2021-10-14 16:18:10

Primii pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, aflaţi în stare critică, sunt transferaţi joi în Ungaria.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, este vorba despre 10 pacienţi, 8 dintre aceştia au fost internaţi în UPU din unităţi sanitare din Bucureşti şi 2 din Timişoara, aflaţi în stare stabilă, care sunt transportabili şi necesită asistenţă medicală de specialitate într-o secţie de anestezie-terapie intensivă.

MS precizează că din cei 10 bolnavi cinci vor ajunge în Centrul universitar Szeged, iar ceilalţi cinci în Centrul universitar Debrecen.

„Mulţumim vecinilor noştri pentru colaborare şi sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care trebuie să ne bucurăm. Şi noi, la rândul nostru, am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea. În Ungaria vom transfera 50 de pacienţi aflaţi în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged şi Debrecen”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, citat în comunicat.

Transferul pacienţilor din zona de graniţă se realizează pe cale terestră, iar transferul pacienţilor din Bucureşti se efectuează atât pe cale terestră, cât şi pe cale aeriană.

Pacienţii vor fi monitorizaţi pe tot parcursul drumului de echipe medicale complexe.

De asemenea, personal din România a fost trimis în unităţile medicale din cele două centre universitare pentru a asigura sprijinul necesar acestor operaţiuni.

România a început săptămâna trecută discuţiile cu autorităţile din Ungaria în vederea transferării mai multor pacienţi COVID grav în ţara vecină pentru tratament. AGERPRES/(AS – autor: Roberto Stan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Citeşte şi:

Sursa: https://www.agerpres.ro/sanatate/2021/10/14/ms-primii-10-pacienti-infectati-cu-sars-cov-2-aflati-in-stare-critica-transferati-joi-in-ungaria–796726

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,877FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
10CititoriConectați-vă

Vaslui Plus