9.5 C
București
sâmbătă, 23 octombrie, 2021

Braşov: Un număr de 20 de galerii de artă şi spaţii alternative şi peste 400 de artişti – la Bienala Albastră

2021-10-14 17:40:26

Un număr de 20 de galerii de artă şi spaţii alternative din municipiul Braşov şi zona metropolitană au fost incluse în circuitul evenimentului Bienala Albastră 2021, care se desfăşoară timp de o lună, în perioada 17 octombrie-21 noiembrie, a informat, joi, organizatorul, Asociaţia Culturală Artessentia.

Evenimentul va avea două secţiuni, invitaţi cu expoziţii personale – 16 artişti români şi din străinătate – şi participanţi selecţionaţi – 400 de artişti vizuali aplicanţi.

Tot în cadrul celei de a doua secţiuni vor avea loc şi două expoziţii de colecţionar: una care se referă la 100 de ani de grafică românească şi cealaltă care are ca subiect cartea rară cu gravură şi ilustraţii.

Conform unui comunicat remis de Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov, care va găzdui expoziţia de carte rară „Restitutio 111 – Jacques Hérold”, colecţia prezentată publicului braşovean provine de la galeria Tiny Griffon, din Nürnberg, Germania.

„Expoziţia de ilustraţie de carte bibliofilă şi gravură de Jacques Hérold este deosebită deoarece emoţionează şi impresionează prin eleganţă, delicateţe şi profunzime, dar mai ales pentru că arta este legată de carte, fiind o expoziţie foarte potrivită pentru bibliotecă. Biblioteca este spaţiul cel mai adecvat pentru expunerea operei sale, ce reflectă relaţia dintre carte şi artă şi suntem încântaţi de această oportunitate, graţie curatoarei şi colecţionarei Cristina Simion de la galeria Tiny Griffon, Nürnberg, Germania, care a avut amabilitatea să ne împrumute colecţia”, se arată în comunicatul Bibliotecii Judeţene Braşov.

Jacques Hérold, pe nume Herold Blumer, s-a născut la 10 octombrie 1910 la Piatra Neamţ şi este un artist român avangardist, de origine evreu, prieten al lui Constantin Brâncuşi, Victor Brauner, Gherasim Luca. După studii începute la Academia de arte frumoase din Bucureşti şi colaborări la revista UNU, în 1930 a plecat la Paris, unde s-a apropiat de cercurile artistice avangardiste.

Graţie lui Victor Brauner, a cunoscut şi a devenit prietenul artiştilor suprarealişti, precum André Breton, Yves Tanguy, Marcel Duchamp, Man Ray, dar şi al unor poeţi şi scriitori, ale căror lucrări le va ilustra. Este considerat unul dintre cei mai importanţi pictori ai curentului artistic suprarealist în epoca de maturitate şi a ilustrat cărţi de colecţie, în tiraje mici. AGERPRES/(AS-autor: Diana Dumitru, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa foto:

/ Facebook

Sursa: https://www.agerpres.ro/cultura/2021/10/14/brasov-un-numar-de-20-de-galerii-de-arta-si-spatii-alternative-si-peste-400-de-artisti-la-bienala-albastra–796784

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,877FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
10CititoriConectați-vă

Vaslui Plus