9.5 C
București
sâmbătă, 23 octombrie, 2021

Sebastian Burduja (PNL) anunţă un proiect de lege pentru stimularea pieţei de capital şi a bursei româneşti

2021-10-13 13:17:31

Deputatul PNL Sebastian Burduja a anunţat, miercuri, că a depus la Parlament un proiect de lege pentru stimularea pieţei de capital şi, în mod special, a bursei româneşti.

„Anunţ un proiect legislativ pentru stimularea pieţei de capital şi, în mod special, a bursei româneşti. (…) Proiectul nostru este al pieţei. (…) Vizăm, în primul rând, reţinerea la sursă a impozitului, pentru a nu mai pune investitorul pe drumuri la ANAF, pe de o parte, şi pentru a nu mai avea o interacţiune a ANAF-ului cu 10 – 12.000 de investitori individuali şi cu 41 de societăţi de brokeraj şi administrare de fonduri”, a declarat deputatul PNL, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, proiectul mai vizează reducerea fiscalităţii şi a poverii fiscale, în general, pentru investitori.

„Asta înseamnă că nu vom mai declara sau compensa pierderile aferente tranzacţiilor bursiere pierzătoare şi vom impozita tranzacţiile câştigătoare cu 1% pentru titlurile deţinute mai mult de un an şi cu 3% pentru titlurile de valoare deţinute mai puţin de un an. Prin aceasta, nu doar că reducem fiscalitatea, dar, în acelaşi timp, stimulăm şi investiţiile pe termen mediu şi lung. (…) Este un demers de care România are nevoie”, a explicat Burduja.

El a adăugat că, potrivit estimărilor, impactul la bugetul de stat va fi unul pozitiv pe termen mediu şi lung – peste 150 de milioane de euro anual şi, totodată, este un proiect bun pentru români care pot investi la bursă la randamente mult mai bune decât dacă şi-ar ţine banii într-un cont bancar sau acasă, precum şi pentru IMM-uri, pentru toate companiile listate la Bursa de Valori Bucureşti, pentru că vor avea o bază de investitori mult mai largă. AGERPRES/(A – autor: Cătălina Matei, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: https://www.agerpres.ro/viata-parlamentara/2021/10/13/sebastian-burduja-pnl-anunta-un-proiect-de-lege-pentru-stimularea-pietei-de-capital-si-a-bursei-romanesti–795781

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,877FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
10CititoriConectați-vă

Vaslui Plus