9.5 C
București
sâmbătă, 23 octombrie, 2021

GCS: Niciun pat la ATI pentru COVID-19 din categoria celor nerezervate pacienţilor cu condiţii speciale

2021-10-13 13:51:32

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, că la nivel naţional nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

Miercuri, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.566 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti, sunt avizate de către Direcţia de Sănătate Publică 336 de astfel de paturi ATI.

De asemenea, la nivel naţional, există o rezervă operaţională de 158 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, a precizat GCS. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

„1.676 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. La nivel naţional, la acest moment, nu sunt paturi libere ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2”, a informat GCS.

Potrivit GCS, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a indicat GCS. AGERPRES/(AS – autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: https://www.agerpres.ro/sanatate/2021/10/13/gcs-niciun-pat-la-ati-pentru-covid-19-din-categoria-celor-nerezervate-pacientilor-cu-conditii-speciale–795841

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,877FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
10CititoriConectați-vă

Vaslui Plus