13.6 C
București
29 aprilie, 2024

150 milioane de lei alocate pentru mai multe spitale din București

13:07, 10 noiembrie 2023

Primăria Sectorului 1 investeşte sume record în servicii medicale de calitate destinate comunităţii locale, alocând în acest an de la bugetul local 150 de milioane lei pentru dotarea cu aparatură de ultimă generaţie şi realizarea de reparaţii capitale la Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan”, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias”, Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” şi la Spitalul Clinic Filantropia, precum şi plata la zi a utilităţilor pentru patru spitale din această zonă administrativă.

Administraţia locală a Sectorului 1 a virat deja sumele necesare pentru următoarele investiţii:

– Sediul Central al Institutului „Ana Aslan” avea nevoie urgentă de reparaţii capitale la pavilioanele A şi B, la reţeaua de canalizare interioară, pentru care am alocat deja fondurile necesare;

– Achiziţionăm la „Elias” cel mai performant RMN de pe piaţa medicală (3 Tesla)- în valoare de peste 23 milioane lei, aparatură medicală pentru Unitatea de Electrochirurgie şi mobilier medical nou în valoare de peste 7 milioane lei. În plus, renovăm şi reabilităm secţia de chirurgie clinică (are 68 de paturi şi tratează anual în medie 2.500 de pacienţi) şi laboratorul de anatomie patologică;

– La „Grigore Alexandrescu” achiziţionăm un laser dentar de ultimă generaţie pentru terapie, ţesuturi dentare dure.

„O mare pare din sumele de mai sus provin din contractele păguboase realizate de PNL- PSD, contracte în defavoarea comunităţii pe care le-am oprit. Ce poţi face cu banii recuperaţi de la firmele PNL – PSD care erau abonate la bugetul Sectorului 1 după ani întregi de linşaje mediatice? Realizăm investiţii record în sănătatea comunităţii locale în cuantum de 150 milioane lei. După ani la rând, în care spitalele din Sectorul 1 au fost subfinanţate şi erau pasate de la o instituţie la alta, acum modernizăm sistemul medical prin fapte şi cifre concrete”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

„Aceste investiţii sunt doar o mică parte dintr-un program mult mai amplu pe care îl implementăm în Sectorul 1. În primele 10 luni ale anului, am achitat la zi toate utilităţile -apă, electricitate, canalizare, pază, etc.- pentru patru spitale: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca”, Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri şi Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice. Vorbim de aproape 8 milioane de lei pe care i-am virat deja.”, spune primarul.

„Totodată, reamintim faptul că investim peste 40 milioane de lei în alte trei mari spitale din Sectorul 1. În perioada următoare, vom încheia un protocol cu Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) pentru ca alte trei spitale din Sectorul 1: Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” şi Spitalul Clinic Filantropia să poată achiziţiona aparatură medicală modernă. Cea mai mare investiţie de la aceste spitale este în cuantum de 12,1 milioane lei şi este destinată achiziţionării la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” a unui Aparat de Rezonanţă Magnetică 3 Tesla, care asigură o scanare mai performantă a corpului uman. Acest instrument dotat cu tehnologie de ultimă generaţie permite o diagnosticare rapidă şi foarte precisă, pentru o gamă variată de afecţiuni. Alte achiziţii vitale pentru sistemul medical din Sectorul 1 pe care le finanţăm: Robot Chirurgical- 11,5 milioane lei, Analizator PET-CT Intraoperator pentru specimen tisular- 3,3 milioane lei, Sistem Ablaţie Tumorală prin Electroporaţie- 3,1 milioane lei, toate trei la Spitalul Clinic „Sfânta Maria, Mamograf- 1,8 milioane lei- la Spitalul Clinic Filantropia etc.

Au uitat cei din PNL – PSD că au avut o pleiadă de impostori la şefia Ministerului Sănătăţii, că au dat mari tunuri în pandemie- este dosar la DNA cu prejudicii de milioane de euro, că au devalizat Complexul Multifuncţional Caraiman – dosar trimis în instanţă de procurorii anticorupţie şi că au vândut pe toate posturile de televiziune obediente o machetă de carton pe post de spital nou. Aşadar, în ciuda linşajelor mediatice şi a dezinformării la adresa noastră ne continuăm misiunea. După dezastrul lăsat de ei în urmă, noi reconstruim şi modernizăm sistemul medical din Sectorul 1”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Sursa: https://www.curentul.info/actualitate/150-milioane-de-lei-alocate-pentru-mai-multe-spitale-din-bucuresti/

Ultimă oră

Același autor