34.8 C
București
20 iunie, 2024

14 candidaţi la examenul pentru obţinerea calităţii de agent FIFA în România

Examenul pentru obţinerea calităţii de agent FIFA, conform noului regulament al forului mondial intrat în vigoare la începutul acestui an, va fi organizat pe 19 aprilie, anunţă frf.ro. Testarea din România va avea loc la sediul FRF.

În România s-au înscris 14 candidaţi, în timp ce la nivel mondial, în 138 de ţări membre FIFA, sunt 6.586 de pretendenţi. Alte sesiuni ale examenelor ar urma să fie organizate în septembrie 2023, precum şi în mai şi noiembrie 2024.

Începând din ianuarie 2023 a intrat în vigoare noul Regulament FIFA pentru agenţii din fotbal (FIFA Football Agents Regulation – FFAR). Prin acest nou regulament se încearcă inclusiv impunerea unor limite în ceea ce priveşte comisionul încasat de agenţii din fotbal şi se doreşte o vizibilitate şi o transparenţă mai mare în privinţa câştigurilor acestora, dar şi posibilitatea ca FIFA să poată judeca speţe atunci când apar conflicte între părţi în ceea ce priveşte transferul unor jucători.

De la 1 octombrie 2023 doar agenţii acreditaţi de FIFA în urma examenului vor mai putea activa în domeniu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 12:49

astăzi, 12:44

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/14-candidati-la-examenul-pentru-obtinerea-calitatii-de-agent-fifa-in-romania-21797235

Ultimă oră

Același autor